DEVA Partisi’nden MHP’ye yanıt: Babacan tarihsel gerçekleri hatırlattı

DEVA Partisi’nden MHP’ye yanıt: Babacan tarihsel gerçekleri hatırlattı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) isimlerinin ‘FETÖ projesi’ne uygun olarak seçildiğini öne sürmesinin ardından başlayan tartışma büyüyor. Son...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) isimlerinin ‘FETÖ projesi’ne uygun olarak seçildiğini öne sürmesinin ardından başlayan tartışma büyüyor. Son olarak DEVA Partisi’nden yapılan açıklamada, “Bazıları, alışkanlıkları gereği hakaret ve iftiradan nemalanmaya gayret edebilir. Bizim kaybedecek tek bir dakikamız yok” denildi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir programda Bahçeli’yi eleştirmiş, MHP’nin iktidar ortağı olduğu yıllarda 20 kadar bankanın iflas ettiğini söyleyerek, “Bahçeli’nin ülkeye ne faydası dokunuyor?” diye sormuştu. Babacan’ın ifadelerinin ardından MHP’den açıklama yapılmış ve “İçi boş, amacı belli bu saldırıların tesadüfi olmadığı, söylenenlerin tek merkezden çıktığı gün gibi aşikardır” denilmişti.
‘HAKARETTEN İBARET’
DEVA Partisi’nden tartışma hakkında yeni bir açıklama geldi. Babacan’ın 20 Mayıs’ta Karar gazetesinin YouTube yayınına katıldığı ifade edilen yazılı açıklamada, “Devlet Bahçeli’nin partimizi hedef alan sözlerinin soru olarak sorulmasına cevaben dile getirdikleri, salt bir tarihsel gerçekliğin hatırlatılmasıdır” denildi. “Bu tarihsel gerçeklik perspektifinde bugüne dair yapılmış bir yoruma karşılık olarak Bahçeli’nin genel başkan yardımcıları tarafından yapılan açıklamalar ise hakaret ve iftiralardan ibarettir” ifadeleri kullanılan açıklamada şunlar kaydedildi:
‘HERKES BİLDİĞİ İŞİ YAPIYOR’
“Biz ülkemizin böyle çirkin bir dili hak etmediğini düşünüyoruz. Demokrasi ve Atılım Partisi olarak yola çıkarken de söylediğimiz gibi siyasi mecrada hakaret, iftira ve boş polemiklere tevessül etmeyeceğimizi bir kere daha hatırlatıyoruz. Bazıları alışkanlıkları gereği kavgadan, husumetten, hakaret ve iftiradan nemalanmaya gayret edebilir. Herkes en iyi bildiği işi yapacaktır. Bizim kaybedecek tek bir dakikamız yok”