DEVA'dan faiz ve swap kararına tepki: Bedelini halkın ödediği hataların itirafı

DEVA'dan faiz ve swap kararına tepki: Bedelini halkın ödediği hataların itirafı
DEVA Partisi, Merkez Bankası'nın 2 yıl sonra politika faizini 200 baz puan artırması ve BDDK'nın swap işlemlerinde esnekliğe gitmesi kararlarının, halkın bedelini ödediği hataların itirafı olduğu anlamına geldiğini açıkladı.Açıklamada,...

DEVA Partisi, Merkez Bankası'nın 2 yıl sonra politika faizini 200 baz puan artırması ve BDDK'nın swap işlemlerinde esnekliğe gitmesi kararlarının, halkın bedelini ödediği hataların itirafı olduğu anlamına geldiğini açıkladı.

Açıklamada, “Merkez Bankası kasasına girmesi gereken milyarlarca dolar tutarındaki dövizi kendi siyasi pozisyonları uğruna kolayca heba eden hükûmet tüm uyarılara rağmen, yıllar boyu Merkez Bankası’na müdahale ederek politika faizi dahil elindeki araçları etkili bir biçimde kullanmasına engel olmuştur” denildi.

ORTA VADELİ PROGRAM ÖNERİSİ

“Sonuç olarak, iki karar da finansal piyasalarda sorunların azaltılmasına katkıda bulunacak nitelikte olmakla birlikte yeterli değildir” denilen açıklamada, “Geç kalınmış bu kararlar, hükümetin bugüne kadar izlediği yaklaşımın ne kadar yanlış olduğunun açık bir itirafı olmakla birlikte, ülkemizin tüm birikiminin erimesini tek başına telafi edemeyecektir. Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu sorunları kalıcı bir biçimde aşması, Deva Partisi’nin açıkladığı öneriler çerçevesinde hukukun üstünlüğünün tanınması ile gerçekçi bir Orta Vadeli Programın ortaya konulması ve kararlılıkla uygulanmasıyla mümkün olacaktır" ifadelerine yer verildi.