Devir teslim heyecanı

Devir teslim heyecanı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eşi ile birlikte sahibi olduğu şirketin, bakanlığa dezenfektan satmasının ortaya çıkmasının ardından görevinden alındı. Yerine eski AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.Muş, Meclis Genel...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eşi ile birlikte sahibi olduğu şirketin, bakanlığa dezenfektan satmasının ortaya çıkmasının ardından görevinden alındı. Yerine eski AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.
Muş, Meclis Genel Kurulu’nda yemin ederek görevine başladı. Muş, Meclis Genel Kurulu’ndaki yeminin ardından uzun süre alkışlandı. Ticaret Bakanı Muş’un bakan olmasıyla milletvekilliği düştü; AK Parti’nin milletvekili sayısı 288’e indi.
Dürüst tüccarımızın bakanlığı
Pekcan görevini Muş’a devretti. İş insanlarına ve esnafa seslenen Muş, “Bu Bakanlık esnafımızın, ihracatçımızın, iş insanımızın, girişimcimizin, dürüst tüccarımızın Bakanlığıdır” dedi.
Pekcan ise 4 yasa çalışmasının hazır olduğunu belirtti. Pekcan, “Elektronik çek yasası, biri perakende yasası, biri kooperatifler yasası, bunlar tamamen hazır. Kamu ve özel sektör görüşleri alındı. Hal yasası taslağı da hazır” dedi.
Pekcan, devir teslim töreninden önce, sosyal medya hesabından, “Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Kabinesinde teveccüh gösterip Ticaret Bakanlığına layık gördüğü için çok teşekkür ederim” mesajını paylaşmıştı. Muş ise sosyal medya mesajında, “Şahsımı bu göreve layık gören Sn. Cumhurbaşkanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

İki yeni bakanlık iki yeni bakan

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Aile ve Sosyal Hizmetler ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ikiye ayrılması ile iki yeni bakanlığa iki yeni bakan atandı.
‘Bahçeli çapsızdır ama hain değildir’
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na getirilen Derya Yanık’ın, geçmişteki sosyal medya paylaşımlarında, Fethullah Gülen’den “Hoca” olarak bahsetmesi dikkat çekti. Yanık, 2013 yılında, “Ergenekon’un terör örgütünü olduğunun temsilci için mahkeme kararına ihtiyaç yoktur. Yeni olan bu yapının cezalandırılmasıdır” ifadelerini kullanmıştı. Yanık ayrıca, “Bahçeli çapsızdır ama hain değildir” paylaşımını yapmıştı.
FETÖ’nün kumpaslarını savunmuştu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atanan Vedat Bilgin ise AKP›nin 26›ncı dönem milletvekillerindendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de başdanışmanlığını yapmıştı. Ayrıca Bilgin, 2014 yılında dönemin AK Parti’li Başbakan’ı Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı da olmuştu. Bilgin, Ergenekon davası ile ilgili olarak, “Bu tür kirli oluşumları tasfiye etmek için yargı bizzat kendisine bu işi misyon ediniyor. Bunu da Türkiye’nin devlet yapısının geldiği önemli bir aşama olarak görüyorum” demişti. Yanık ve Bilgin, Meclis Genel Kurulu’nda yemin ederek görevlerine başladı.