‘Devlet böyle yönetilmez’

‘Devlet böyle yönetilmez’
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın gideceğini gördüğünü ama özeleştiri yapmak yerine ‘Ne yapsam da tutunsam’ tavrı benimsediğini söyledi.CHP lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan’a neden yanıt vermediğiyle ilgili...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın gideceğini gördüğünü ama özeleştiri yapmak yerine ‘Ne yapsam da tutunsam’ tavrı benimsediğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan’a neden yanıt vermediğiyle ilgili “Cevap vermeye değer mi? Kin ve öfkeyle devlet yönetilmez” dedi. 1 Mayıs’ta DİSK üyelerinin gözaltına alınmasını kabul edilemez bulan Kılıçdaroğlu belediyeler içinde “Fakire yardım etmek ne zamandan beri terör oldu” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınında katılıp gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu 1 Mayıs’ta Taksim’e çelenk bırakmak isterken gözaltına alınan sendika üyeleriyle ilgili “Zaten sokağa çıkma yasağı var kitlesel bir eylem olması imkansız. Yürüyerek gibi birkaç insan çelenk bıraksa ne olur bundan. Bu süreçte bile bir çatışma bir kriz alanı haline getirilmesini kabul edemiyorum” dedi.
CEVAP VERMEYE DEĞER Mİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar için “Bu mitomani hastalığıdır. Bunu bir araştırsın” demişti. Erdoğan’ın mitomani çıkışı sonrası CHP tarafından yayınlanan bir video ile Erdoğan’ın geçmişte söylediği sözler hatırlatılmıştı. CHP lideri “Erdoğan’a neden cevap vermediniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“ Cevap vermeye değer mi? Kin ve öfkeyle devlet yönetilmez. İntikamla devlet yönetilmez. Erdoğan’ın konuşması sadece Türkiye Cumhuriyeti devleti adına beni üzdü. Bu ülke kanla, gözyaşıyla kuruldu. Her karışında vardır.  O zaman devlette liyakat dediğimiz kavramı niye göz ardı ediyoruz?
Kılıçdaroğlu gündemle ilgili “Bir insan belli bir yere demokrasilerde oy ile gelir.  Vatandaşa gidersin oy vermezse görevden ayrılırsın. Bir insan gideceğini görüyorsa, nerede hata yaptığına bakması lazım. “Benim üzerimde hiçbir şey yoktur” mantığı ile devlet yönetirse işler sorun çıkar. Erdoğan’ın yaptığı bu. Gideceğini görüyor. Dolayısıyla “Ne yapsam da tutunsam?” diyor” dedi.
FAKİRE YARDIM TERÖR DEĞİLDİR
Belediyelerle ilgili de Kılıçdaroğlu “ Fakire yardım ne zamandan beri terör olmaya başladı. Dünyanın her tarafında maskeler belediyeler aracılığı ile dağıtıyorlar. Koca devlet bir maskeyi dağıtamadı. Yok PTT, yok eczane. Siz belediyelere daha da çok destek vereceksiniz. Daha çok maske dağıt diye. Ne paraleli! Allah kimseyi şaşırtmasın. Devleti yönetmek çok zor bir şey değildir. Siz her şeyi ben yapacağım diyorsunuz. Hiçbir bakanın iradesi yok. Böyle devlet yönetilmez” dedi.
Kılıçdaroğlu tutuklu gazeteciler için de “Uzun süre iddianameleri yazılmadı. Neden tutuklu bu gazeteciler. Yargısız infaz yapılıyor. Bunu yapan yandaş medya dediğimiz havuz medyası. Boğaz’da oturanların öyle bir özelliği var Boğaz manzarası seyredip ülke yönetmek istiyorlar. Her şeye rağmen bu ülkede namuslu hakimler, savcılar var” diye konuştu.

1 MAYIS’TA İŞÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Kılıçdaroğlu, aralarında sağlıkçı, apartman görevlisi, kurye, maden işçisi ve gazetecinin bulunduğu, farklı sektörlerde çalışan 12 kişi ile video konferans yöntemiyle görüşerek, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutladı. Daha önce gündeme getirdiği aile yardım sigortasının niçin çıkarılmadığını bir kez daha dile getiren CHP lideri, koronavirüs salgını sürecinde iktidar tarafından başlatılan ‘Kısa Çalışma Ödeneği’nden tüm işsiz kalan insanların faydalanabilir olması gerektiğini ifade etti.