Devlet destekli nefret

Devlet destekli nefret
Yıllardır süren ve son yıllarda devlet eliyle engellenmeye çalışılan LGBTİ+ Onur Yürüyüşleri'ne karşılık dün toplam 150 STK "Büyük Aile Buluşması" adlı etkinlikle LGBTİ+ karşıtı yürüyüş İstanbul Saraçhane’de...

Yıllardır süren ve son yıllarda devlet eliyle engellenmeye çalışılan LGBTİ+ Onur Yürüyüşleri'ne karşılık dün toplam 150 STK "Büyük Aile Buluşması" adlı etkinlikle LGBTİ+ karşıtı yürüyüş İstanbul Saraçhane’de gerçekleştirdi. Yürüyüşe çeşitli tarikat ve cemaat üyeleri de katıldı. Onur Haftası'nda yürüyüşü yasaklayan İstanbul Valiliği'nin LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe izin vermesi tepkiye neden oldu.

Yürüyüş için Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” isimli bir video hazırlandı. Video, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) internet sitesinin “Kamu Spotları” bölümünde yer aldı.


İSMAİLAĞA-İLİM YAYMA ORADAYDI
İsmailağa tarikatının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da “LGBT dayatmasına karşı çocuklarımızı korumak için yürüyoruz!” denilerek, cemaat üyeleri eyleme katılmaları için Saraçhane’ye çağrıldı. İlim Yayma Cemiyeti de “Ailemizi gayri insani dayatmalardan korumak için yürüyoruz” dedi.