Devlet düşmanı ilan etti

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 27, 2022 / 07:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir kaçışın anatomisi başlığı ile dile getirdiği iddialara yanıt verdi.

Beştepe’deki bir programda konuşan Erdoğan, “Bir Cumhurbaşkanı’nın ailesini hedef alarak böyle bir işi yürütmek akıl karı değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı “Ana muhalefetin başındaki kişinin uyguladığı yöntem demokratik hukuk devletine uygun değildir” şeklinde konuştu.

Bürokratlara “Yasa dışı işlerin altına imza atmayın, kaçma planı yapıyorlar” çağrısı yapan Kılıçdaroğlu’na yanıt veren Erdoğan şöyle konuştu:

“Demokraside böyle bir usül olabilir mi? Hukuk devletinde böyle bir tarz olabilir mi? Bu çirkefliğin amacı devleti işleyemez hale getirmek, milleti hizmetlerden mahrum etmektir. Böyle bir rezilliğe, kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz. İşini yapan her bir kamu görevlisinin teminatı hukukun ta kendisidir. Kamu görevlilerimize demokratik hukuk devleti sınırları dışında söz söyleyen herkes, bu devletin de bu milletin de düşmanıdır.”

‘Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak’
Erdoğan’ın söz konusu açıklamalarına CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı Twitter’dan yanıt verdi. Kılıçdaroğlu paylaşımında şunları kaydetti: “’Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır’ demişsin Erdoğan. Doğrudur… Zaten ben, bu devletin şerefli evlatlarına “Kanun dışı emirleri uygulamayın” diye seslenmiştim. Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top