Devlet kendi memurunu ilanla arıyor

Devlet kendi memurunu ilanla arıyor
Sayıştay, kamuyu zarara uğrattığını tespit ettiği 2 memuru çalıştığı kamu kurumlarında bulamayınca, savunmalarını almak için Resmi Gazete’den tebliğ ilanı yayımladı. Sayıştay,tespit ettiği yolsuzlukların takibini...

Sayıştay, kamuyu zarara uğrattığını tespit ettiği 2 memuru çalıştığı kamu kurumlarında bulamayınca, savunmalarını almak için Resmi Gazete’den tebliğ ilanı yayımladı. Sayıştay,
tespit ettiği yolsuzlukların takibini ilanla yaparken, savcılıkların devreye girmemesi dikkat çekti.
Sayıştay, Ergün Alimoğlu’nun 2013 yılında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevliyken usulsüz işlemlerle kamuyu zarara uğrattığını tespit etti. Alimoğlu’nun yazılı savunmasını almak istedi ancak çalıştığı kamu kurumunda bulamadı.
Konya Ereğli Belediyesi’nde Mehmet Cengiz Harput’un da 2019 yılında usulsüzlük yaparak kamuyu zarara uğrattığı belirlendi, ancak savunmasını almak için gidilen adreslerde o da bulunamadı.
Sayıştay, yolsuzluk yaptığını tespit ettiği 2 memurun yazılı savunmasını almak için Resmi Gazete’de tebliğ ilanı yayınladı. İlanda her 2 memuru 15 gün içinde yazılı savunma vermeye çağıran Sayıştay, ifadeye gelmedikleri takdirde, yayınlanan ilanın tebligat yerine geçeceği belirtildi.
Sayıştay, 2013 ve 2019 yıllarına ait yolsuzluk tespitlerinin takibini yaparken, Sayıştay raporlarında geçen yolsuzluk tespitleri için, ilgili bakanlıklarla, savcılıkların devreye hiç girmemesi dikkat çekti.