Devlete ödenmesi gereken 474.4 milyon lira “buharlaşmış”!

Devlete ödenmesi gereken 474.4 milyon lira “buharlaşmış”!
Çift ve daha fazla maaşlı bürokratların kâbusu haline gelen CHP milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından özelleştirilen elektrik şirketlerinin devlete olan faiz borçlarının nasıl yok edildiğini ifşa etti. Sosyal...

Çift ve daha fazla maaşlı bürokratların kâbusu haline gelen CHP milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından özelleştirilen elektrik şirketlerinin devlete olan faiz borçlarının nasıl yok edildiğini ifşa etti. Sosyal medya hesabından Sayıştay raporunu yayınlayan CHP’li Yavuzyılmaz, “AK Parti’nin yandaşa faiz kıyağı!” diyerek ödenmesi gereken 474 milyon 407 bin 731 lira 68 kuruşun “buharlaştırıldığını” aktardı.

“Özelleştirilen elektrik üretim ve dağıtımını devralan şirketlerin devlete olan faiz borçlarından 474.407.731,68 TL’nin buharlaştırıldığını tespit ettik. Vurgun nasıl yapıldı?” diye soran Deniz Yavuzyılmaz, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sayıştay raporunu kaynak olarak gösterdi.

Tüm usulsüzlük ve yolsuzluk tespitlerine rağmen suçlanan taraf iktidar ya da iktidar partisinin belediyeleri söz konusu olduğu için uzun süredir bu raporlarla ilgili suç duyurusu ya da savcılıklarca bir soruşturma yapılmıyor, yolsuzlukların hesabı sorulmuyor.