Devletin geleceği tehlikede

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 31, 2022 / 02:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da barışı sağlamanın Türkiye’nin çok hızlı büyümesi ve kalkınması anlamına geldiğini belirterek ”Devletin geleceği tehlikede” dedi.
Kılıçdaroğlu, Kayseri’deki 57 mahalle muhtarının CHP’ye katılımı dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen törene katıldı. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu herkesin bildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Tarihimizde olmadığımız kadar kamplaştık ve kutuplaştık bu doğru değil” dedi.
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bu memleket bizim memleketimiz. Birlikte, ortak bu memleketi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Bizim bir 6’lı masamız var. Her birimiz ayrı bir partiyiz aslında. Her birimizin programı ayrı. Ama her birimizin bir ortak görüşü var. Az önce söylediğim görüş. Türkiye’yi bir aydınlığa çıkarmak zorundayız, bir rayına oturtmak zorundayız.”
“Devletin geleceği tehlikede” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi. Türkiye’nin bütün komşuları ile dost olmak zorunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Niye biz Suriye’nin içişlerine karışıyoruz? Neden kavga ediyoruz Suriyelilerle?” dedi.
Türkiye’nin Ortadoğu coğrafyasıyla akraba olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, her iki tarafta da Türkler, Araplar ve Kürtlerin olduğuna dikkati çekti.
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ”Ortadoğu’da barışı sağlamak ne demek biliyor musunuz? Türkiye’nin çok hızlı büyümesi demektir. Türkiye’nin çok hızlı kalkınması demektir. Türkiye dominant ülke. Biz, ürettiğimiz malların tamamını Ortadoğu’ya satabiliriz. Ortadoğu’yu besleyebiliriz. Onlar da büyürler, biz de büyürüz. Biz, Avrupa Birliği’nin demokratik standartlarını alalım güzel ama biz bütün mazlum ülkelere de örnek olmak zorundayız. Biz, bağımsızlığımızı ilan ettikten sonra bütün mazlum ülkeler de bağımsızlık ilan etti. Biz, Cumhuriyeti ilan ettik, bütün Müslüman ülkelerin tamamı cumhuriyet ilan ettiler. Biz örneğiz onlara, örnek olmak zorundayız.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top