Dijital yayınlar, televizyon yayınlarını geride bıraktı

Dijital yayınlar, televizyon yayınlarını geride bıraktı
21 Kasım Dünya Televizyon Günü kapsamında, ABD merkezli araştırma şirketi Nielsen’ın temmuz ayında yaptığı araştırmada, ABD’lilerin televizyon ve dijital yayın platformu izleme etkinlikleri ele alındı. Çalışmada,...

21 Kasım Dünya Televizyon Günü kapsamında, ABD merkezli araştırma şirketi Nielsen’ın temmuz ayında yaptığı araştırmada, ABD’lilerin televizyon ve dijital yayın platformu izleme etkinlikleri ele alındı. Çalışmada, izleyicilerin televizyonda bir şeyler izlemek yerine dijital platformları tercih ettiği belirlendi.

Uzmanlar, ABD’lilerin yüzde 34,4’ünün televizyonda, yüzde 34,8’inin de dijital platformlarda içerik tükettiğini belirtti. Böylelikle, ABD genelinde dijital içerik platformları ilk kez küçük bir farkla kablolu televizyonu geride bıraktı. En çok izlenen dijital platformlar ise Netflix, YouTube, Hulu ve Amazon oldu.

Uluslararası araştırma şirketi Ipsos da Türkiye’deki izleyicilerin televizyon ve platform tercihlerine yönelik bir çalışma başlattı. Çalışmaya göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 69’u her gün televizyon izliyor. Bu oran, 2018’de yüzde 80, 2020’de yüzde 74 olarak kayıtlara geçmişti.