Dik dur eğilme reis

Dik dur eğilme reis
Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, +Gerçek gazetesi için kaleme aldığı “Dik Dur Eğilme Reis?” başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iç ve dış...

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, +Gerçek gazetesi için kaleme aldığı “Dik Dur Eğilme Reis?” başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iç ve dış siyasetteki duruşunu eleştirdi.

“Recep Tayyip Erdoğan’ın en takdir ettiğim yönü ilkeli duruşudur. Koşullar ne olursa olsun, bazı ilkelerinden asla taviz vermiyor. Dik duruşunu bozmuyor. Bu tarzına hayran olmamak mümkün değil.” diyen Demirtaş’ın yazısı şöyle devam ediyor:
“Mesela ülkede kıyamet bile kopsa muhalefet liderleriyle asla bir araya gelmiyor, onlarla görüşmüyor. Deprem olsa; sel, yangın, heyelan olsa tufan kopsa savaş çıksa ekonomi çökse taziye veya düğün olsa fark etmez, tek bir muhalefet lideriyle görüşmüyor.

HDP dahil hiçbir muhalefet lideriyle yan yana gelmiyor, onları toplu olarak davet edip memleketin sorunlarını konuşmuyor. Dedim ya, adam ilkeli. İlkesinden zırnık taviz vermiyor. Gelin de hayran olmayın.”

Demirtaş sözlerini: “Dik dur eğilme, bu millet seninle Reis! Sen böyle ilkeli durdukça benim burada gözlerim yaşarıyor. Bir gülme geliyor ki sorma.” diyerek noktalıyor.