Dikkat normalleşiyoruz

Dikkat normalleşiyoruz
Bir yandan Delta varyantı yayılmaya devam ederken, Türkiye bugünden itibaren normalleşmeye başlıyor. Haziran ayı itibariyle uygulanan kademeli normalleşme kararlarının ardından temmuz ayı itibariyle normalleşme başlayacak. Devam...

Bir yandan Delta varyantı yayılmaya devam ederken, Türkiye bugünden itibaren normalleşmeye başlıyor. Haziran ayı itibariyle uygulanan kademeli normalleşme kararlarının ardından temmuz ayı itibariyle normalleşme başlayacak. Devam edecek kurallar yalnızca maske kullanımı ve HES kodu uygulaması olacak.
Bugünden itibaren sokağa çıkma yasağı kalkıyor, şehir içi toplu taşımada yaş sınırlaması ve şehirler arası seyahat sınırlaması bitiyor. Restoran, kafe, eğlence yeri müzik yayını sınırı saat 24.00’e çekildi. Kamu kurumlarında esnek mesai bitti.
Kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdürecek. 60 yaş ve üzeri ile gebe kamu çalışanları, izinli sayılmaya devam edilecek. Gebeliğinin 24’üncü haftasından 32’nci haftasına kadarki süre içerisinde olan çalışanlar, normalleşme döneminde de idari izinli sayılacak. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da yaptığı paylaşımla kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin 08.30-12.30 ile 13.00-17.00 arasında uygulanacağını hatırlattı.

TÜSAD: DELTA YAYILIYOR, NORMALLEŞME RİSKİ ARTIRABİLİR

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), Covid-19’un Delta varyantının Türkiye’de yayılma hızının arttığını belirterek, normalleşme dönemi için alınan birçok kararı doğru bulmadıklarını açıkladı. TÜSAD, “normalleşme” amacıyla birçok kısıtlamanın kaldırılacak olmasının riski artıracağına dikkat çekildi.