Dilerim ilk seçimde bu ucube sistemden kurtuluruz

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 26, 2021 / 08:48

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında, sosyal medya paylaşımları nedeniyle, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması dün başladı.  Erkal’a destek olmak için piyanist Fazıl Say, Ece Dağıstan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TİP Milletvekili Ahmet Şık, Erkal’ın dostları ve hukukçular da adliyedeydi.

Diken’in haberine göre, Erkal alkışlar eşliğinde duruşma salona girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel davaya katılmak istediklerini aktararak, “Suça konu paylaşımlarda alenen hakaret vardır. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Erkal’ın avukatı Turgut Kazan da “Bunlardan zarar gören bir cumhurbaşkanının diyeceklerini merak ediyoruz. Davaya katılmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı. Mahkeme ara kararında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davaya katılmasına hükmetti.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme, esas hakkındaki savunmasını sunması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar vererek davayı 11 Mart 2022 saat 09.30’a erteledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top