Dini liderin kız kardeşinden Devrim Muhafızlarına: “Silahlarınızı bırakın”

Dini liderin kız kardeşinden Devrim Muhafızlarına: “Silahlarınızı bırakın”
İran'da protestolar üçüncü ayına girerken ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kız kardeşi, Devrim Muhafızları'na silahlarını bırakmaları çağrısında bulundu. Hükümetin protestoculara baskısını kınayan Badri Hüseyni...

İran'da protestolar üçüncü ayına girerken ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kız kardeşi, Devrim Muhafızları'na silahlarını bırakmaları çağrısında bulundu. Hükümetin protestoculara baskısını kınayan Badri Hüseyni Hamaney, "Kardeşimin eylemlerine karşı çıktığımı söylemem için uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum" dedi.

Badri Hüseyni Hamaney'in Fransa'da yaşayan oğlu tarafından yayınlanan mektupta, "Humeyni döneminden Ali Hamaney'in despotik halifeliğine kadar, İslam Cumhuriyeti'nin suçlarının yasını tutan tüm annelerin acısını paylaşıyorum" ifadeleri kullanıldı. Badri, "Ali Hamaney'in Devrim Muhafızları ve paralı askerleri bir an önce silahlarını bırakmalı ve çok geç olmadan halka katılmalıdır" dedi. Badri Hüseyni Hamaney'in kızı Feride Muradhani de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Amini’nin ölümünün yol açtığı kitlesel protestolara yönelik şiddetli baskı nedeniyle yabancı hükümetleri İran ile tüm bağlarını koparmaya çağırmıştı.