Dinimizi istismar ederek ihmalleri örtemezsin

Dinimizi istismar ederek ihmalleri örtemezsin
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bartın maden faciasının ardından yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı Twitter’dan “Madencimiz şehit oluyor, Cumhurbaşkanı...

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bartın maden faciasının ardından yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı Twitter’dan “Madencimiz şehit oluyor, Cumhurbaşkanı çıkmış “kader planı” diyor. Sayın Erdoğan, dinimizi istismar ederek, ihmalleri örtemezsiniz.” notuyla paylaşım yapan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Benim yüreğim yanıyor devletim adına. Bunların ‘devlet’ dedikleri kendi devletlu sarayları. Bunların ‘millet’ dedikleri 3-5 zenginden ibaret seçilmiş zümre. Bunların ‘din vicdan’ dedikleri işte böyle faizcilere fırsat veren kendi yorumları. Madencimiz şehit olur, cumhurbaşkanı çıkar derki kader planımız var. Bu millet kadere inanır sayın Erdoğan. Ama senin inandığın gibi inanmaz. Hz. Peygamberin inandığı gibi inanır. Önce deveni sağlam kazığa bağla sonra tevekkül et der Hz. Peygamber. Bu millet kadere inanır ama Hz. Ömer’in inandığı gibi inanır. Dicle kenarında bir kuzuyu kurt kapsa onun hesabı Ömer’den sorulur. Siz bunları unuttunuz ama biz geldiğimizde böyle bakacağız. Hesap vermeye hazır Gelecek kadroları geliyor. Bizim kader inancımız budur. Dinimizi istismar ederek ihmalleri örtemezsiniz.”