Direkler kırılma noktası oldu!

Sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için hafta içi mini bir operasyon yaptı. Türkiye Ziraat Kupası maçında 10 kişi oynayan rakibi Adana Demirspor’a elenmenin faturası Bilal, Diabate ve Plaza’ya kesildi. Bu hamlenin takım üzerinde Çaykur Rizespor karşısında nasıl bir etki yapacağı merak konusuydu.
Karşılaşma öncesi futbolcular ödemeleri düzenli yapmayan yayıncı kuruluşu protesto ettiler. Maçın spikeri oyunun neden durduğunu söyleyemedi. Kem-küm ederek oyaladı. Ülke futbolunun geldiği noktaya bir bakın. Yaptırım uygulayıcılar ortada yok. Futbolcular hesap soruyor! Yasalar nerede?
Karadeniz derbisinde iki takım da oyun düzenini galibiyet üzerine kurdu.Bordo Mavili takımda kadro dışı operasyonunun yanı sıra saha içinde rotasyona gidildi. Sakatlıkları süren Abdülkadir Ömür, Pereira ve Afobe’den yoksun çıktı. Nwakaeme haftalar sonra takımdaki yerini aldı. Afobe’nin yerinde ise Djaniny görev yaptı.
Trabzonspor diğer müsabakalara oranla daha diri ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü verdi. Ofans hattındaki zenginliği kazanmasında etkin rol oynadı. Ekuban ve Nwakaeme’nin yanına hareketli, azıcık üretken Djaniny de eklenince kazandı. Maçın kaderini direklere vuran toplar belirledi. Trabzonspor’da ilk yarıda Nwakaeme’nin direğe çarpan topu sonrası konuk takım golünü bulurken ilk yarıyı önde bitirdi. İkinci yarı roller değişti. Skoda’nın hazırlanış olarak mükemmel volesi yan direkten döndü. Bordo mavililer önce beraberliği sonra galibiyeti getiren golü atarak derin bir oh çekti.
Trabzonspor’da kırılan parçaları birleştirmek, takımı toplamak için bu galibiyet önemliydi. Şimdi içini doldurup devamını getirmek lazım. Avcı ile ligde 5.müsabakasına çıkan Trabzonspor 11 puan toplayıp yenilgi yüzü görmedi. Bu sevindirici olabilir. Futbol açısından bakıldığında daha çok fırın ekmek yenilmesi lazım. Hızlandırılmış lig takımların lig için ne kadar hazır olduğunun ciddi göstergesi olacaktır..
Birkaç cümle de hakemlere söylemek lazım. Hakemlere yeni isimler, gençler katacağız derken futbolun ruhunu öldürdük. Ucuz penaltılar, fauller, gereksiz avantajlar biten futbolu süründürür hale getirdi. Ali Şansalan’da o hakemlerden biri oldu. Futbol sertlik ister. Çekişme, mücadele ister.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi