“Dış politikada tıkanma var, Türkiye’den uzak duruyorlar”

“Dış politikada tıkanma var, Türkiye’den uzak duruyorlar”
‘Bidebunuizle’ yayınında Yavuz Oğhan’a konuşan Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, Türkiye’nin dış politikada kafasının karışık olduğunu söyleyerek, “Ne noktada olduğumuz ve nereye gittiğimizle...

‘Bidebunuizle’ yayınında Yavuz Oğhan’a konuşan Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, Türkiye’nin dış politikada kafasının karışık olduğunu söyleyerek, “Ne noktada olduğumuz ve nereye gittiğimizle ilgili yön kaybı var. Bu iç siyasete çok odaklanmakla alakalı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtikten sonra dış politikada tıkanmalar başladığını söyleyen Aydın, şöyle devam etti: “Çeşitli projeler sayesinde yurt dışında gözlem yapma şansım oldu. Oralarda mümkün olduğunca Türkiye’den uzak durma, Türkiye’yi kendi haline bırakma, şimdilik herkes kendi yoluna gitsin gibi bir hava var. Bu Türkiye’yi uluslararası ilişkilerden ve kulislerinden uzaklaştırıyor. Türkiye’nin kendi başına politika yapma arzusu dışardan bakılınca hissediliyor. O zamanda buyrun yapın diyorlar, kendileri yapıyor ve Türkiye’yi dahil etmiyorlar.”