Dışişleri, ABD’nin kararnamesinden rahatsız

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 14, 2022 / 12:31

Dışişleri Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı döneminde ABD tarafından yayımlanan ve Türkiye›ye yönelik temelsiz ithamlar içerdiği savunulan başkanlık kararnamesinin yinelenmesini kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
“ABD tarafından Ekim 2019›dan bu yana Suriye bağlamında ‹Ulusal Acil Durum’ başlığıyla yayınlanmakta olan başkanlık kararnamesi, 12 Ekim 2022 tarihinde aynen yinelenmiştir. Ülkemiz hakkında temelsiz iddia ve ithamlar içeren bu kararnameyi kınıyoruz. Kararnamede ülkemizin terörle mücadele, sınır güvenliğini korumak, Suriye’den kaynaklı bölücü terör tehditlerini ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’na dair yer verilen iddialar asılsızdır.

BM Şartı’nın 51’inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı ve BM Güvenlik Konseyi’nin terörizmle mücadeleye ilişkin kararları uyarınca icra ettiğimiz Barış Pınarı Harekatı, bölgede huzur ve istikrar ortamı sağlamıştır. PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin harekat bölgesinden çıkarılmasını temin etmiştir. Suriye›nin toprak bütünlüğünün korunmasına katkıda bulunmuştur.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top