Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveçli mevkidaşına: Terörizmle mücadelede somut adımlar atın

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveçli mevkidaşına: Terörizmle mücadelede somut adımlar atın
Dışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı 'ün İsveç'in NATO'ya alınmasıyla ilgili açıklamalarının ardından "Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerinizi yerine getirin ve terörizmle mücadelede...

Dışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı 'ün İsveç'in NATO'ya alınmasıyla ilgili açıklamalarının ardından "Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerinizi yerine getirin ve terörizmle mücadelede somut adımlar atın" karşılığını verdi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstörm, Oslo'da düzenlenen NATO toplantısıyla ilgili sosyal medyada, "Bugün Oslo'daki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, üye devletler İsveç'in NATO üyeliğine güçlü desteğini gösterdi. Bu, İsveç'in NATO'ya girişini onaylama sürecine başlama konusunda Türkiye ve Macaristan'a, çok açık bir mesaj" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yine sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile mevkidaşına cevap verdi. Çavuşoğlu açıklamasında, terörizmle mücadelede somut adımlar atma çağırısında bulunarak "İsveçli dostlarımıza çok açık bir mesaj! Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerinizi yerine getirin ve terörizmle mücadelede somut adımlar atın. Diğer hususlar ancak o zaman hallolur" ifadelerini kullandı.