Diyanet, engelli hizmetli kadrosu için imam hatip şartı getirdi

Diyanet, engelli hizmetli kadrosu için imam hatip şartı getirdi
Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘yardımcı hizmetler’ sınıfına alacağı engelli personel için ortaöğretim kurumlarının ‘imam hatip’ alanı ve dallarından mezun olma şartı getirdi.ANKA’dan Ceylan Sağlam’ın haberine...

Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘yardımcı hizmetler’ sınıfına alacağı engelli personel için ortaöğretim kurumlarının ‘imam hatip’ alanı ve dallarından mezun olma şartı getirdi.

ANKA’dan Ceylan Sağlam’ın haberine göre,Engelliler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Özsaygı karara tepki göstererek şöyle konuştu:

ENGELLİ ATAMALARINDA AYRIMCILIK

“Diyanet İşleri Başkanlığı en fazla kadroyu talep ediyor, fakat uygulamada çıkardığı suni ve ayrımcı uygulamalardan dolayı bu kadroyu boş bırakıyor. Atamalarla ilgili yönetmelikler var, bunlara herkesin uyması gerekiyor. Engellilerin atamalarında ayrımcılık yapıyor. Sayısı kendi hacmine göre, personel sayısına göre çok cüzi olan engelli kadrolarının bile doldurulmaması için sanki elinden geleni yapıyor gibi gözüküyor. Nedeni şu; Diyanet İşleri Başkanlığı’na müracaat eden, tercih yapan tüm engelli memur adaylarına imam hatip mezunu olma şartı koşuyorlar. Büro memurluğu yapacak bireyin imam hatip mezunu olmasının alakası nedir? Bu, tamamen ayrımcı ve kabul edilemez bir uygulamadır.”