Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hedef büyüttü

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hedef büyüttü
Son dönemin tartışmalı kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an kurslarının “zorunlu eğitimden sayılmasına” yönelik plan yaptığı ortaya çıktı.Rapor hazırlayan Diyanet,...

Son dönemin tartışmalı kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an kurslarının “zorunlu eğitimden sayılmasına” yönelik plan yaptığı ortaya çıktı.
Rapor hazırlayan Diyanet, bu amacını hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili akademisyenlerle toplantı yapacak. Diyanet, 13-18 yaş grubuna özgü yaz Kur’an kursu açma çalışması da başlattı. Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastane, YURT-KUR, üniversite kampüsleri gibi yerlerde Kur’an kursları açılacak.
Devlet protokolünde sıralaması 40 basamak yükseltilerek Genelkurmay Başkanı’nın önüne geçirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın adli yıl açılış törenini duayla açması tartışma yaratmıştı. Ali Erbaş’ın üniversite kampüsleri, hastaneler ve öğrenci yurtlarında Kur’an kursu açacaklarını duyurması da tartışmalara yeni boyut eklemişti.
Diyanet’in 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nun, “Eğitim Hizmetlerine Yönelik Planlanan Faaliyetler” bölümünde, Kur’an kurslarının örgün eğitim sisteminin bir parçası olmasına yönelik somut bir hedef yer aldı. Diyanet’in bu hedefi hayata geçirilirse Kur’an kursları ilköğretim sisteminin ilk basamağı haline gelecek.