DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: VİRÜS ALLAH’IN CEZASI

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 25, 2020 / 11:24

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş
koronavirüsle ilgili sahurda “Ne yaptık da Rabbimiz bu musibeti verdi?” diye sorgulanması gerektiğini söyledi. Ramazan’ın ilk Cuma hutbesindeki çağrısında “Uzak duralım” diyerek sıraladı: İslamın haram kıldıkları; pislik, sigara, alkol, zina, nikahsız yaşam, eşcinsellik…

Ankara Hacı Bayram Camii’nde az sayıda katılımla ve tedbirler alınarak kılınan cuma namazı öncesi Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Cuma hutbesini okudu. Erbaş koronavirüs salgınıyla ilgili “Çünkü dünya küçüldü, globalleşti, bir köy haline geldi” dedi. “İslam neyi haram kıldıysa onda kötülük ve insana zarar, helal kıldığı şeylerde de temizlik ve insana fayda vardır” diyen Erbaş’ın yaptığı çağrının dikkat çekici kısımları şöyle:
• Ey insanlar! Geliniz, taharete önem verelim. Bu ve benzeri virüslerin sebebinin pislik ve kirlilik olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır.
• İslam’a göre haram olan sigara ile topyekûn mücadele edelim. Koronavirüs kapma riski 14 kat daha fazla olan bir sigara içicisi sadece kendisi değil, daha kaç kişiye bulaştıracağı belli değil bu virüsü.
EŞCİNSELLİK HASTALIK GETİRİR
• Yüzbinlerce insanın aklı zarar görerek sarhoşluk halinde ve uyuşturucu aldığı esnada, cinayetler işliyor, kazalar yapıyor. Geliniz sarhoşluk verici ve uyuşturucu maddelerle topyekûn mücadele edelim,
• Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.
• Alacağımız tedbirlerle, ibadet, tevekkül ve dualarımızla kendimizi her türlü kötülükten koruyalım. Dünyanın bozulan dengesini düzeltmek İslam ile mümkündür.
• Ey Müslümanlar, hep birlikte Müslümanlığımızı yeniden gözden geçirelim. İbadetlerimiz bizleri kötülüklerden alıkoysun. Sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın iyiliğini amaçlayan İslam’ı öyle diri, öyle canlı ve sahih yaşayalım ki, bizi öldürmeye gelen bizde dirilsin. MÜSLÜM VE GAYRİMÜSLÜM KENDİLERİYLE YÜZLEŞMELİ
Erbaş, ramazanın ilk sahurunda, Diyanet TV’de yayımlanan “Bereket Vakti” programına da konuk oldu. Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii bahçesinden canlı olarak yayınlanan programda koronavirüsle ilgili “Bunda da bir hikmet vardır. ‘Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi?’ diyoruz. Rabbimiz, ayet-i kerimede, ‘Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder’ buyuruyor. Bu açıdan yeryüzünde yaşayan tüm insanların, hem Müslümanların hem de gayrimüslimlerin kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor. Kendimizi bir muhasebeye tabi tutmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top