Diyanet: Yılbaşı kutlamaları kültürel yozlaşmadır

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 24, 2022 / 00:49

Türkiye’de dün okunan cuma hutbelerinin konusu yılbaşı kutlamaları oldu. Hutbede yılbaşı kutlamaları “kültürel yozlaşma” olarak tanımlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) internet sayfasında, “Cuma Hutbesi: Bizi Biz Yapan Değerlere Sahip Çıkalım” başlığıyla yayınlanan metinde yılbaşı kutlamalarının “sakıncalarına” dikkat çekildi.

“Ahlaki değerlerin, örf ve adetlerin bozulmaya başladığı, kültürel yabancılaşmanın hızla arttığı bir dönemden geçildiği” belirtilen metinde, “Bu kültürel yozlaşmalardan birisi de yılbaşı kutlamalarıdır. Oysaki yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin, bu eğlencelerde yer alan sembolik figürlerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle hiçbir alakası yoktur” denildi.

PİYANGO, LOTO, TOTO GİBİ ŞANS OYUNLARI HARAMDIR

Alkollü içki ve şans oyunları konusunda da uyarıların yer aldığı metinde, “Yüce dinimiz İslam, bütün kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren, cinayetlerin işlenmesine sebep olan kumarı haram kılmıştır. Kumarın farklı bir çeşidi olan piyango, toto, loto ve bütün şans oyunları da dinimizce haramdır, günahtır” ifadeleri kullanıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top