Diyanet’ten “faiz” adımı

Diyanet’ten “faiz” adımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta “faiz” ile ilgili yaptığı açıklamalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin ilk adımı attı. Diyanet, din görevlilerinin maaşlarını faizsiz finans kurumları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta “faiz” ile ilgili yaptığı açıklamalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin ilk adımı attı. Diyanet, din görevlilerinin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladığını duyurdu.


Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin yaptığı açıklamada, faizsiz finans kurumlarının temsilcilerinin de yer aldığı komisyonla 2 kez toplantı yapıldığını kaydetti. “Amacımız, faizle mücadele kapsamında faizsiz sistemi desteklemektir” ifadelerini kullanan Bilgin, “15 Haziran’da faizsiz finans kurumlarından ilk maaşımızı aldık. İnşallah 1,5 yıl içinde tüm teşkilatlarımız faizsiz finans kurumlarıyla anlaşma yapacaklar” dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ““İslamın haram kıldığı ve haksız kazanca yol açarak büyük bir sömürü aracı olan faizle mücadele noktasında, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak personelimizin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun” dedi.
Diyanet’in aldığı bu yeni kararın, geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizi eleştiren açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti.