Diyarbakır mesajına İYİ Parti eleştirisi

Diyarbakır mesajına İYİ Parti eleştirisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaretinde dile getirdiği, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse, bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” ifadeleri siyasetin yeni tartışma konusu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaretinde dile getirdiği, “Bu ülkeye demokrasi gelecekse, bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” ifadeleri siyasetin yeni tartışma konusu oldu. HDP’li Meral Danış Beştaş, açıklamayı olumlu bulduğunu ancak yetersiz karşıladığını ifade etti.

İYİ Parti’li Yavuz Ağıralioğlu ise Kılıçdaroğlu’nu, “Bin 212 evladımızı şehit verdik” sözleriyle eleştirdi. Demokrasi ve hukukun adresi olarak TBMM ile Ankara’yı gösteren Ağıralioğlu, şunları dile getirdi:
“Diyarbakır fantezilerinden başlayan ifadelerden bin 212 evladımızı şehit verdik. Diyarbakır dâhil memleketimizin 81 iline, 84 milyonun tamamına ve bütün ülkeye ne fayda ve hayır gelecekse yolu TBMM’den geçer. TBMM’den geçmeyen ve her ferdini ayırmadan kucaklayamayan vizyonsuzluğun, memleketi 20 senede nereye getirdiği aşikârken Sayın Erdoğan gibi Diyarbakır vurgusu ile siyasi alan açmaya kalkmak, hatada ve aynı macerada ısrar etmektir. Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara’dır!”

İYİ NİYET BEYANI OLMAMALI
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, açıklamayı olumsuz değerlendirmediğini ancak yetersiz bulduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’dan kastının Kürt meselesinin çözümünün olduğuna dikkat çeken Beştaş, “Yani Kürt halkı, Kılıçdaroğlu’ndan bu sözünün gereğini yerine getirilmesini bekler. Bu sözde kalan iyi niyet beyanı olmamalı” dedi.

DEMOKRASİ EKSİKLİĞİ BİRÇOK ALANDA
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ise Türkiye’de bir demokrasi eksikliği yaşandığını belirterek, “Ama bu demokrasi eksikliği birçok alanda kendini gösteriyor. Yıllardan beri can yakıcı bir sorun olan Kürt meselesi de bir demokrasi eksikliğinin tezahürü olarak ortaya çıkıyor» dedi.

ÇOK ÖNEMLİ
“Kürt meselesi, Türkiye’nin neredeyse kuruluşundan beri en can yakıcı sorunlarından birisidir” diyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu da, “Demokrasimizi geliştirecek pek çok düzenleme de maalesef Kürt meselesi nedeniyle çözümsüzlüğe hapsedilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği cümle de bu açıdan çok önemlidir diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.