Diyarbakır ve Gaziantep’te 35 gözaltı

Diyarbakır ve Gaziantep’te  35 gözaltı
Diyarbakır ve Antep’te çok sayıda eve baskın düzenlendi. Aralarında gazeteci, sendikacı ve siyasetçilerin olduğu 55 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınların çoğu kadın.Diyarbakır’da sabah saatlerinde polislerce evlere...

Diyarbakır ve Antep’te çok sayıda eve baskın düzenlendi. Aralarında gazeteci, sendikacı ve siyasetçilerin olduğu 55 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınların çoğu kadın.
Diyarbakır’da sabah saatlerinde polislerce evlere düzenlenen baskınlarda aralarında gazeteci Ayşe Güney’in de bulunduğu 25 kadın sendikacı, siyasetçi ve aktivist kadın gözaltına alındı
Gözaltına alınanların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenilirken, operasyon ve gözaltılarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
Gaziantep’te de polis sabah saatlerinde, önceden belirlenmiş bazı adreslere baskın düzenleyerek aralarında HDP il başkanı Musa aydın ve bazı ilçe başkanları ile muhtar, avukat ve siyasetçilerin bulunduğu 33 kişiyi gözaltına aldı.
Gaziantep Cmhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında düzenlenen baskınlarda bazı evlerin açılmayan kapıları koçbaşı ile kırılırken gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.