Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında 298 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında 298 kişi gözaltına alındı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) dün Diyarbakır, Muş, Siirt, Ağrı, Şırnak’ın Cizre, İdil; Mardin’in Nusaybin; Hakkari’nin, Çukurca, Yüksekova; Erzurum’un Tekman; Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçelerinde Nevruz kutlaması...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) dün Diyarbakır, Muş, Siirt, Ağrı, Şırnak’ın Cizre, İdil; Mardin’in Nusaybin; Hakkari’nin, Çukurca, Yüksekova; Erzurum’un Tekman; Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçelerinde Nevruz kutlaması gerçekleştirdi.

Yerel kıyafetle girmenin yasak olduğu kutlamalarda Diyarbakır Emniyeti’nin açıklamasına göre 298 gözaltı gerçekleşti, 15 polis hafif yaralandı.

Yüksek katılımın olduğu bu merkezlerde, çözüm sürecinde Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun çözümü için açıkladığı deklarasyon hatırlatıldı.

Cezaevlerinde hasta tutukluların durumu, Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit, Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi ve barış talebi konuşmalarda öne çıkan mesajlardı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘’HDP olarak Dolmabahçe Mutabakatı’nın arkasında olduğumuzu, savunduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz’’ dedi.
Türkiye’nin büyük bir barışa ihtiyacı olduğunu söyleyen Buldan, HDP’nin bunun için sorumluluk almaya hazır olduğunu ifade etti.

Sabah 11 gibi başlaması planlanan Diyarbakır Nevruzu, yüksek güvenlik önlemleri, detaylı arama ve yerel kıyafet yasağı uygulaması nedeniyle gergin başladı.
Protokol noktasıyla beraber alana girişler beş ayrı yerden yapıldı. Girişlerde önceki yıllarda görülmeyen seviyede üst araması vardı.

Üzerinde yerel kıyafetle gelip haberlerini bu kıyafetle sunmak isteyen Erbil merkezli yayın yapan K24 televizyonu Diyarbakır temsilcisi Hasan Kösen, bu kıyafetlerle içeriye alınmadı.