DNA Polemiği: Gel beraber yaptıralım

DNA Polemiği: Gel beraber yaptıralım
MHP lideri Bahçeli’nin “Kendi DNA testini yaptırırsan, ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun” şeklindeki sözlerine yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Herkesin kimliği nasıl şerefi ise...

MHP lideri Bahçeli’nin “Kendi DNA testini yaptırırsan, ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun” şeklindeki sözlerine yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Herkesin kimliği nasıl şerefi ise benim kimliğim de benim şerefimdir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP’yi eleştirdi.

DNA TESTİ YAPTIRIRSAN ÖLEN TERÖRİSTİN SONUÇLARINI DA GÖRÜRSÜN
Bahçeli, Mersin’de polisevine düzenlenen saldırıya da değinerek, şöyle konuştu:
“CHP ile PKK’nın bir kez daha yolları kesişti. Devletin açıklamasına güvenmeyip PKK’nın sefil beyanına itibar eden Kılıçdaroğlu, Mersin’de etkisiz hale getirilen terörist için, duyanları ‘Bu kadar da olmaz.’ dedirtecek şekilde DNA testi istedi. Sayın Kılıçdaroğlu, sen kimin yanındasın? Kimin yolundasın? Haber kaynakların nerede ve kimlerdir? PKK’nın telkin ve tesirine kapılmak, taşıdığın sorumlulukla hiç bağdaşıyor mu? DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Hiç mi gocunmadın? Hiç mi kalbin sızlamadı? Bu kadar istekliysen, sana tavsiyem şudur: Kendi DNA testini yaptırırsan, ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun. Teröriste ‘gazeteci’ diyenler, bizim gözümüzde de teröristtir. Haine merhamet mazluma hıyanettir.”

BERABER TEST YAPTIRALIM, KİMİN NE OLDUĞU ORTAYA ÇIKSIN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında Bahçeli’nin bu sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Bahçeli bugün demiş ki, ‘Ey Kılıçdaroğlu DNA testi yap’ diye. Vallahi güzel bir öneri ama bir şartım var, beraber DNA testi yaptıracağız. Kimin ne olduğu çıksın ortaya. Beraber gideceğiz, aynı laboratuvara gideceğiz birlikte DNA testi yaptıracağız. Ama ona bir ipucu daha vereceğim. Benim kim olduğumu öğrenmek istiyorsan Konya’nın Akşehir’ine gideceksin. Seyit Mahmûd-ı Hayrânî türbesinde bir fatiha okuyacaksın. İstanbul müftülüğüne gideceksin kuyud-ı kadime arşivi var, o arşive bakacaksın. Benim kim olduğumu öğreneceksin. DNA testi yapmaktan asla vazgeçmem, kim olduğumu biliyorum. Herkesin kimliği nasıl şerefiyse, benim kimliğim de benim şerefimdir” dedi.