Doğal gaza konutta yüzde 35, sanayide yüzde 50 zam

Doğal gaza konutta yüzde 35, sanayide yüzde 50 zam
Konutlarda kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 35, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi dışında kullanılan doğal gazın birim fiyatında ise yüzde 50 artış oldu.Enerji...

Konutlarda kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 35, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi dışında kullanılan doğal gazın birim fiyatında ise yüzde 50 artış oldu.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez dün öğlen katıldığı "Dünyada ve Türkiye'de Enerji Trendleri" programında doğal gaz fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı, “Uzlaştırma fiyatları doğal gaz ve ithal kömür santralleri için megavatsaat başına 2 bin 500 lira olarak belirlendi. Diğer santraller için 1.200 lira olarak kararlaştırılmış oldu. Böylece santrallerin üretime sorunsuz bir şekilde devam etmesini de temin etmiş olacağız. Bu destekle birlikte fiyat artışlarının faturalara yansımasını da engelleyeceğiz" dedi. Ama öyle olmadı, faturalara hem de yüksek oranda yansıdı.