DOĞRU KADRO MÜHENDİSLİĞİ

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 29, 2022 / 01:10

Galatasaray geçen hafta çok büyük bir travma yaşamıştı. Sezonun en iyi performanslarından birini sahnelemiş, Ali Palabıyık bu sahneyi (Galatasaray adına) bir kabusa dönüştürmüştü!
Galatasaray ilk 20 dakikada 4 gol, 11 organize atak geliştirdiği gecede Alanyaspor ile 2-2 berabere kalarak büyük bir yara almıştı.
Gösterilen tepkiler şiddetliydi ve bu şiddetli tepkiler, Galatasaray’a ceza olarak dönmüştü!
Tribünlerin büyük bir bölümüne tribün cezası, Galatasaray Kulübüne para cezası, Abdülkadir Bardakçı’ya 2 maç men cezası, Okan Buruk’a para cezası, Erden Timur’a 21 gün hak mahrumiyeti ve para cezası verildi.
Yani sahada hakem tarafından cezalandırılan bir kulüp (şiddetli tepkiler nedeniyle) bir de TFF tarafından cezalandırılmış, olaylara sebebiyet veren Ali Palabıyık ise sadece dinlendirilmişti.
Bu konu Galatasaray’dan bağımsız -yasal düzeleme ile- ele alınması gereken önemli bir konu!
Canı yanan kulüplerin maç sonrası verdiği reaksiyon cezalandırılmamalı diye düşünüyorum.
Harcanan emeğin ve eforun heba edilmesi pek çok kişinin sinirlerini gerebilir, sıcağı sıcağına yapılan açıklamalarda tepkilerin ölçüsü ayarlanamayabilir. Mağdur olanların tekrar mağdur edilmesi Türk Futboluna katkı sağlayamayacağı gibi mağduriyeti arttıracaktır.

Yaşanan travmalardan sonraki maçlar çok zordur
Galatasaray bu zorluğu Fatih Karagümrük karşısında yaşadı ancak doğru kadro tercihi ve kadroda yer alan oyuncuların tecrübesi Galatasaray’a çok önemli bir galibiyet getirdi. Sezon başında yapılan doğru kadro mühendisliği -Oliviera, Mata, Torreira ve İcardi gibi üst düzey takımlarda forma giymiş oyuncular- Galatasaray’ın bu travmayı atlatmasında büyük rol oynadı.
Fatih Karagümrük’ün 10 kişi kalması da 3 puan alınmasına neden olan önemli bir etkendi!
Boey’in yokluğunda Dubois çok iyi bir performans ortaya koyarken, Kazımcan’ın sakatlığı sebebi ile forma şansı bulan Emre Taşdemir Galatasaray’ın imdat çekici oldu. Oyuna istenen seviyede başlayamasa da kitlenen ve berabere giden karşılaşmada şık bir gol ile geceyi kurtaran isim oldu. Rashica gecenin belki de en etkileyici ismiydi. Kerem ve Yunus’un beklenen performanstan uzak oluşları Galatasaray’ın hücum gücünde kaybettiği enerji açığını dolduran ismi Rashica oldu.
Her iki kanatta da Karagümrük savunmasını en çok zorlayan isim olmayı başardı.
Okan Buruk’un Torreira, Oliviera ve Mertens’li orta sahayı bozmayarak en doğru kadro tercihi ile dikkat çekerken, Mata hamlesi galibiyeti getiren hamleydi! İspanyol yıldız Valencia, Chelsea ve Manchester United’da yaptıklarını tekrarladı. Kilit pasları ve hücum başlangıçlarıyla oyunun seyrini değiştiren Mata, müthiş bir gol ile Galatasaray’a galibiyeti getiren isim oldu.
Ve gecenin en önemli detayı da hakemlerin oyuna müdahale etmemesi ile futbol konuşabiliyor olmamızdı. Futbolda sadece oyunu ve taktiği konuşmamız dileğiyle…

Abdullah Biricik

1981 doğumlu olan Abdullah Biricik çok uzun yıllar yerel gazete ve televizyonlarda çalışarak köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yaptı.

Spor medyasında adından sıkça söz ettiren Abdullah Biricik, Galatasaray camiasına olan yakınlığı ve çok farklı alanlarda eğitim alması ile de dikkati çekiyor.

Abdullah Biricik Altay’ın efsane Başkanı Kemal Zorlu başta olmak üzere pek çok eski futbol duayeni ile röportajlar yapıp, Anadolu futbolunun gelişimi üzerine çarpıcı bir yazı dizisi kaleme almıştır.

Başarılı medya serüveninin yanı sıra bir eğitimci olan Abdullah Biricik, Spor Yönetimi alanında öğrenim gördü.

Akademik düzeyde ekonomist ve siyaset bilimci unvanlarına da sahip olan Abdullah Biricik’in “demokratik yönetim modelleri”, “sportif başarı ve ekonomik kalkınma” ve “spor ekonomisi”
alanında çeşitli inceleme ve araştırma çalışmaları da bulunmaktadır.

Son zamanların en çok merak edilen spor yorumcularından olan Abdullah Biricik transfer döneminde yaptığı başarılı haberler ile dikkati çekmekte, pek çok ülkenin spor basınında kaynak olarak gösterilmektedir.

Medya ve sporun yanı sıra “İletişim Becerileri” konusunda eğitimler veren Abdullah Biricik halen Gazete Pencere ve Fotospor gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta, dijital medya kanallarında spor yorumculuğu yapmaktadır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top