Doğu Masası Hakkari'de: İnsanca ve hakça düzen kuracağız

Doğu Masası Hakkari'de: İnsanca ve hakça düzen kuracağız
CHP Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerde parti teşkilatlarını güçlendirmek, oy oranını artırmak amacıyla kurduğu Doğu Masası dört günlük programının ikinci gününde Hakkari’ye geldi.Üye katılım töreni düzenleyen...

CHP Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerde parti teşkilatlarını güçlendirmek, oy oranını artırmak amacıyla kurduğu Doğu Masası dört günlük programının ikinci gününde Hakkari’ye geldi.

Üye katılım töreni düzenleyen CHP’ye son aylarda yürütülen çalışmalar kapsamında Hakkari’de 600 kişi üye oldu. Katılım töreninde 600 kişiden 10 kişiye sembolik rozet takıldı. İl yöneticileri katılanların yüzde 70’inin eski AK Partili olduğunu söyledi.

‘İNSANCA VE HAKÇA DÜZEN KAYYIMLARIN OLMAMASI DEMEK’
Hakkari’de düzenlenen törende konuşan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “İnsanca ve hakça bir düzen kuracağız” dedi, bunu şu sözlerle açıkladı:
“İnsanca ve hakça düzen, kayyımların olmaması demek. Vatandaşın vermiş olduğu oy neyse o oyun sandıktan aynen çıkması ve o çıkan millet iradesinin aynen yansıması demek. Türkiye’nin farklı yerlerinde, belediye başkanını, meclis üyesini seçmesine rağmen ona mazbata verilmeyip yerine kayyım atanmasının son bulması demek. Bizim insanca, hakça düzenimiz herkesin hak ettiği şekilde yaşayabilmesi demek. Çoluğunu çocuğunu okutabilmesi demek. Tarlasını ektikten sonra ‘Acaba bu sene benim ektiğim ürün para kazandırır mı? Yoksa tekrardan seneye ekebilir miyim’ sorularıyla muhatap olmaması demek.”