Doğum yaptıktan bir hafta kendi imkanlarıyla çadır kuran depremzede anlattı: Depremden bu yana banyo yapmadık

Doğum yaptıktan bir hafta kendi imkanlarıyla çadır kuran depremzede anlattı: Depremden bu yana banyo yapmadık
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından doğum yapan depremzede yapılan yardımlar faydalanamadıklarını anlattı.Hatay İskenderun’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 23 Şubat’ta doğum yapan Zeliha Ongan, doğumun...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından doğum yapan depremzede yapılan yardımlar faydalanamadıklarını anlattı.

Hatay İskenderun’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 23 Şubat’ta doğum yapan Zeliha Ongan, doğumun ardından ancak bir hafta sonra çadıra ulaşabildiklerini söyledi. Ongan, depremden bu yana banyo yapamadıklarını ve çocuk bezi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi.

Kendi imkânlarıyla yaptıkları bir çadırda kaldıklarını anlatan Ongan, “Hiçbir yardımdan faydalanamıyoruz. Bezleri bile yok. ‘Ne yapıyorsunuz’ diye hiçbir şekilde gelmiyorlar. Biz depremden bu yana bir gün bile banyo yapmadık. Çocuklarımız banyosuz duruyor” dedi.

Sakarya Mahallesi’ndeki evlerinin yıkıldığını söyleyen Ongan hala çadıra ulaşamadıklarını belirterek, “Hamileydim ve 20’sinde sancım oldu. Hastaneye yattım. 20 Şubat’ta, hastanede iki gün yatırdılar, fazla yatırmadılar depremden dolayı. Ondan sonra buraya geçtik. Kendi çabamızla yaptığımız bir çadır vardı derme çatma. Ona buna söylemekten, artık askeriye geldi, bu çadırı kurdu. Çocuk olduktan bir hafta sonra kuruldu çadır. Ondan önce biraz arabada kaldık, bir de derme çatma biz yapmıştık muşambadan. Buradaki sorunlarımız, elektriğimiz yok. Ondan sonra yemek gelmiyor hiçbir şekilde. Hiçbir yardımdan faydalanamıyoruz. En önemlisi elektriğimizin olmasını istiyoruz. Çünkü bebeğim var, gece karanlıkta mamasını bile veremiyorum. Hiçbir şekilde gelmiyor. Çadırkentlere gidiyorum. Çadır numarası soruyorlar. Kendi çabamızla yapmaya çalışıyoruz. Eşim bazen hurdacılığa gidiyor. Demir falan toplayıp, getirip alıyor. Çalışmıyor şu anda depremden dolayı da. Öyle geçiniyoruz” ifadelerini kullandı.

6 ve 5 yaşlarında iki kızının daha olduğunu söyleyen Ongan, depremzedelere verilen 10 bin TL’lik yardımdan da yararlanamadıklarını belirtti.

“EŞİMİN İŞ YERİNDEN ÇIKIŞI VERİLDİ”

Kendilerinin bu kiraları ödeyecek güçte olmadığını da vurgulayan Zeliha Ongan, “Eşim çalışmıyor. İş yerleri hep kapandı. Eşim normalde şofördü, buradaki fabrikalara gidip geliyordu. Şu anda evdeler. Hiçbir şekilde işe gitmiyorlar. Çıkışları da verildi. Gıda yardımı gelmiyor. Küçük bir tüp aldık biz. Kendi yöntemimizle ya bir pilav ya bir patates kızartması, çocukları o şekilde avutuyoruz. Hiçbir şekilde temizlik malzemesi gelmiyor” diye sıkıntılarını anlattı.

“Biz depremden dolayı bir gün bile banyo yapmadık” diyen Ongan “Çocuklarımız banyosuz duruyor. Banyolar mı kuruluyor, ne yapılıyorsa bir an önce yapılsın. Bit sorunu da var. Kaşıntı da oluyor çocuklarımda. Alerjisi de var çocuklarımın tozdan, pislikten dolayı. Onun da çaresine bakılsın artık” diye konuştu. (ANKA)