Doktor ve hemşire AFP’nin seçtiği yılın fotoğrafının hikayesini anlattı

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 24, 2021 / 14:25

Fransa merkezli haber ajansı AFP, 2021 yılına damga vuran fotoğrafları seçti. Dünyanın dört bir yanından fotoğrafların bulunduğu listede Türkiye’den 3 kare yer aldı.

O 3 kareden biri, Bahçesaray Devlet Hastanesi’nden Doktor Akay Kaya ve hemşire Yıldız Ayten’in, Van’daki Güneyyamaç köyüne 65 yaş ve üstü sakinlere Sinovac aşısı yapmak için gittiği an oldu. Fotoğrafın kahramanları Doktor Akay Kaya ve hemşire Yıldız Ayten o günün hikayesini NTV’ye anlattı. Dr. Kaya, “O köyde 3 kişi vardı. Coğrafi şartlar çok zordu” derken hemşire Ayten ise, “Bu yaşıma kadar hiç hastaneye gitmedim. Hiç aşı olmadım diyen insanlar aşı olmak istemiyorlardı. Onları ikna etmek çok zordu” diye konuştu. Kaya, “Ben görmemiştim aslında arkadaşlarım haber verdiler. Tabii ki çok mutlu oldum. Böyle yılın fotoğrafı adayı olabilecek hale gelebileceğini bilmiyordum açıkçası” dedi.

Hemşire Yıldız Ayten, “Sağlıkçılar olarak hepimiz çok emek veriyoruz. Ve bunun bu şekilde görülmesi tabii ki mutlu etti beni de” diye konuştu: “Güney yamaç en uzak köylerden biri. Yollarda kar yarım metre falan oluyor. Adıyamanlıyım. Buraya atandım ve burası benim ilk görev yerim. Bu koşullara hiç alışık değildim.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top