Doktordan Cuma vaazı

Doktordan Cuma vaazı
Koronovirüsü ile mücadelede en etkili yol olan aşı konusundaki tereddütleri gidermek için yeni bir yöntem uygulandı. Avcılarda Cuma namazı sonrasında imam yerine doktor salgın hastalık ve aşının önemini cemaate anlattı.Bulaşıcı...

Koronovirüsü ile mücadelede en etkili yol olan aşı konusundaki tereddütleri gidermek için yeni bir yöntem uygulandı. Avcılarda Cuma namazı sonrasında imam yerine doktor salgın hastalık ve aşının önemini cemaate anlattı.

Bulaşıcı hastalıklar konusunda doktorasını yapan Avcılar İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Ahmet Abbasoğlu, toplumun her kesime ulaşmak amacıyla proje hazırladı.

İlçe Sağlık Müdürü Turgut Çalışkan'ın yanı sıra Avcılar Kaymakamlığı ve Müftülüğün onayı ile cami, cem evi, sivil toplum kuruluşları, siyasi partileri de kapsayan bilgilendirmeler yapılması benimsendi.

Bu doğrultuda Halk Sağlığı Uzmanı Ahmet Abbasoğlu, Avcılar Merkez Ulu Camii’nde Cuma namazından önce vaizin yerini alarak cemaate mihraptan seslenirken koronavirüsü ile mücadelede aşı olmada tereddüt edenlerin kafalarındaki sorulara yanıt vermek istediğini anlattı.

Merkezi sistem ile ilçedeki bütün cami ve mescitlere de sesi ulaşan Uzman Dr. Abbasoğlu, sonbahar, kışa girilirken toplumsal bağışıklık düzeyini en üst düzeye yükseltmeyi çift doz aşılı oranını yüzde 60-70'lere çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Avcılar'da günde ortalama 100 vaka görüldüğünü, 3 entübe ve 20-30 kadar hastanede tedavi gören kişi bulunduğunu anlatan Dr. Abbasoğlu, “Önümüzde atlatmamız gereken kritik bir süreç var. O nedenle sizlere bu kutsal makamdan seslenmek istedim” dedi.