DOKTORLAR ÖLÜYOR BAKAN SEYREDİYOR

DOKTORLAR ÖLÜYOR BAKAN SEYREDİYOR
Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, bir hasta yakını tarafından başından vurularak öldürüldü. Doktoru silahla öldüren Hacı Mehmet Akçay da cinayet sonrası intihar etti.Saldırganın bir ay önce kalp...

Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, bir hasta yakını tarafından başından vurularak öldürüldü. Doktoru silahla öldüren Hacı Mehmet Akçay da cinayet sonrası intihar etti.

Saldırganın bir ay önce kalp krizinden yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay’ın ölümünden Karakaya’yı sorumlu tuttuğu için olayı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. Akçay başka bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu.

Olay, 14.30 sıralarında Karatay ilçesinde Konya Şehir Hastanesi’nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Başından yaralanan doktor Ekrem Karakaya hemen ameliyata alındı ancak meslektaşlarının çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından bir mesaj paylaştı ve “caniliğin araştırıldığını” söyledi.

Hacı Mehmet Akçay

TTB 7-8 TEMMUZ’DA GREV’DE
Doktor Karakaya’nın görev başında silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) grev kararı aldı. TTB, 7-8 Temmuz’da ülke çapında greve çıkacaklarını duyurdu.

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, saldırganın hiçbir güvenlik kontrolü olmaksızın doktorun polikliniğine kadar silahla gidebildiğini vurgulayarak “Bu saldırıyı gerçekleştirenin de bir hastanede çalışıyor olması işin garabetini göstermektedir” dedi.

TTB’den yapılan açıklamada, “Tüm üyelerimizle, tüm sağlık emek ve meslek örgütleriyle yarın sağlık kurumlarının ve sağlık müdürlüklerinin önünde olacağımızı tepkilerimizi haykıracağımızı ifade ediyoruz” denildi.

Birlik, “Sağlıkta şiddetin münferit olmadığını bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu tekrar tekrar açıkladık” ifadelerini de kullandı.

RTÜK’TEN HABERLERE YAYIN YASAĞI
Bu arada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

KARAKAYA'NIN KATLEDİLMESİNE TEPKİ YAĞDI
DEVA lideri Ali Babacan: “Artık ne diyeceğimi bilemiyorum, çok çok üzgünüm. Konya Şehir Hastanesi’nde doktor #ekremkarakaya görevi başında katledildi. Canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımızın can güvenliği yok. İktidara sesleniyorum; şiddeti durdurun.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Sağlıkta şiddetten, sağlıkta vahşete! Hastane personelinin can güvenliğini sağlayamayan, şiddete karşı önlem ve sorumluluk almayan her makam bu katliamdan sorumludur. Ekrem Karakaya.”

SAADET lideri Temel Karamollaoğlu: “Son zamanlarda ne yazık ki şiddet haberlerine daha fazla şahit oluyoruz. Son olarak Konya’da bir doktor ve poliklinik sekreteri ile İstanbul’da bir avukat silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.”

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan-Mithat Sancar: “Bu saldırılar öylesine münferit ve adli vakalar olarak nitelendirilemez. Her iki saldırı ve cinayet de iktidarın yarattığı toplumsal cinnet halinin ve şiddet ikliminin sonucudur. Saldırganlar iktidarın bu ötekileştirici, şiddet içeren tutumundan cesaret almaktadır.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Hastanelerde güvenlik önlemlerinin artırılması için Bakanlığımızla iş birliği yapmaya hazırız. Ayrıca sağlıkta şiddeti önlemek adına 25 ilçemizde seminerler düzenlemeye başlıyoruz.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Bu şiddeti lanetliyorum. Yurdun dört bir yanında gece gündüz cefakârca çalışıyorlar, bir de şiddete uğruyorlar. Konya Şehir Hastanesi’nde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Konya Şehir Hastanesinde doktor Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz.”

KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN'A SESLENDİ, BAKAN KOCA YANIT VERDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’da bir hekimin vurularak öldürülmesine ilişkin Erdoğan’a tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Koca, ‘’Milletimizin vicdanına havale ediyorum’’ dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline ‘giderlerse gitsinler’ demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kılıçdaroğlu’na şu yanıtı verdi:
“Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?”