Doktorlara istifa yasak

Doktorlara istifa yasak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 il valiliğine “Personel İşlemleri” hakkında genelge gönderildi. Genelgeye göre, her ne sebeple olursa olsun Covid-19 salgını sürecinde istifa talebinde bulunan personelin talebi kabul...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 il valiliğine “Personel İşlemleri” hakkında genelge gönderildi. Genelgeye göre, her ne sebeple olursa olsun Covid-19 salgını sürecinde istifa talebinde bulunan personelin talebi kabul edilmeyecek. Koronavirüs sürecinde sağlık çalışanlarının istifa taleplerinin kabul edilmeyeceğini bildiren Sağlık Bakanlığı, ayrıca yaş haddi ve malulen hariç, emekli işlemlerinin tahsis edilmeyeceği bildirdi. Yıllık izinler ise durduruldu.
GEÇİCİ GÖREVLENDİRİLEN PERSONEL AYRILACAK
Sağlık Bakanlığı genelgesine göre, kamu sağlık hizmetinde ihtiyaç duyulan durumlarda zorunlu olarak iller arası geçici görevlendirilen personelin derhal ayrılışı yapılarak görevlendirildiği yere gitmesi sağlanacak.
‘SAĞLIKÇININ CANI YOK MU?’
Alınan karara sağlık çalışanları tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB), yaptığı açıklamada “İzin ve istifaların yasaklanması çalışma ve insan haklarına aykırıdır” dedi. “Sağlıkçının canı yok mu?” etiketiyle yapılan açıklamada, “Pandeminin 8. ayında Covid-19 meslek hastalığı sayılmazken, sağlıkçılara düzenli test yapılmazken, sağlık çalışanlarının izin ve istifalarının engellenmesi kabul edilemez” denildi.