DOLAR 7,45’i AŞARAK YENi BiR REKOR KIRDI

DOLAR 7,45’i AŞARAK YENi BiR REKOR KIRDI
Küresel piyasalarda iyimser bir hava yaşanırken dolar/TL yükselişini sürdürüyor. Enflasyonda beklentilerin altında kalan artışa rağmen dolar 7.45’i aşarak yeni rekor kırdı. Dolar/TL 7.35’in üzerinde başladığı dünde 7.45...

Küresel piyasalarda iyimser bir hava yaşanırken dolar/TL yükselişini sürdürüyor. Enflasyonda beklentilerin altında kalan artışa rağmen dolar 7.45’i aşarak yeni rekor kırdı. Dolar/TL 7.35’in üzerinde başladığı dünde 7.45 seviyesinin üzerine çıkarak rekor tazeledi. Günün en önemli verisinde Tüketici fiyatları 2020 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,86, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,77 arttı.
Öte yandan piyasada Yunanistan ile yeraltı kaynakları nedeniyle yaşanan gerilim ile birlikte AB ile ilişkiler de takip edilen ana konular arasında yerini koruyor. Yatırımcıların doların değer kaybedeceğini öngörerek aldıkları pozisyonları azaltmaları ve Avrupa Merkez Bankası’nın euronun yükselişinden endişelendiği düşüncesiyle euro satmalarıyla dolar bir önceki günkü kazanımlarını da korudu. Dolar bu yükseliş ile başlıca para birimleri karşısında Salı günü gördüğü 28 ayın en düşük seviyesinin yaklaşık %1 üzerine çıkardı ve Haziran’dan bu yana arka arkaya ilk defa art arda iki gün değer kazandı.