Dolar bayramda da durmadı

Dolar bayramda da durmadı
Yurtiçi piyasaların Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tatil olduğu günde küresel piyasalarda dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın işlem gördü, 8.3285 seviyesine yükselerek rekorunu yeniledi. Euro/TL ise 9.75 seviyesini...

Yurtiçi piyasaların Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tatil olduğu günde küresel piyasalarda dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın işlem gördü, 8.3285 seviyesine yükselerek rekorunu yeniledi. Euro/TL ise 9.75 seviyesini gördü.

Avrupa’da Fransa ve Almanya’nın kısmi karantina önlemleri açıklaması piyasalarda endişeyi geri getirirken dolar diğer para birimleri karşısında değerlendi. Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron aynı günde ülkelerini kısmi karantinaya götüren kararlarını açıklamıştı.
Doların küresel seyriyle birlikte, jeopolitik baskıların da etkisiyle yükseliş kaydeden dolar/TL kuru, TCMB’nin yılın son enflasyon raporunu açıkladığı günde 8,32 seviyesini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü. Gelişmekte olan para birimlerinin dolar karşısında gerileme yaşadığı 2020 yılında Türk Lirası’nın dolar karşısındaki kaybı yüzde 28’e ulaştı.