Dolar düştü, benzin düşmedi

Dolar düştü, benzin düşmedi
Akaryakıt ürünlerinde özel tüketim vergisinin (ÖTV), ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılmasını öngören düzenlemeyle, fiyat artışlarının tüketiciye yansımasının önüne geçilmesini...

Akaryakıt ürünlerinde özel tüketim vergisinin (ÖTV), ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılmasını öngören düzenlemeyle, fiyat artışlarının tüketiciye yansımasının önüne geçilmesini amaçlayan eşel mobil uygulaması sona erdi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Fesih Aktaş, “Bu hafta LPG’de litrede 1 TL civarında indirim bekliyoruz. Bu indirim pompaya yansımayacak, devletin ÖTV alacağına gidecek, eğer fazlası olursa bu miktar pompa satış fiyatlarına yansıyacak” dedi.

Aktaş, akaryakıt istasyonları olarak kâr marjlarının da çok düştüğünü anlattı, kâr marjında yüzde 50 artış istedikleri söyledi:
“Şu anda fiyatlar 5 TL de olsa 10 TL de olsa bize maktu olarak verilen rakam 1 TL brüt. Biz bu 1 TL’yi biz dağıtım şirketleri ve bayiler yüzde 55 ve yüzde 45 olarak paylaşıyoruz. Yani bayiler olarak biz 55 kuruşluk brüt marja sahibiz. Son dönemde akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, bizim nakliye ücretlerimizi de çok yukarılara çekti. Temel giderler, personel maaşları ve SGK giderlerimizi karşılayamıyoruz. Bir an önce kâr marjlarımızın en azından asgari ücretin artırıldığı oranda artış talep ediyoruz.”