Dolar indi, Euro’ya döndü

Dolar indi, Euro’ya döndü
Dolardaki hızlı yükseliş, geçiş garantisi verilen köprü ve yolları da etkiledi. Aydın-Denizli ihalesinde Otoyolu’nun garanti geçiş ücretlerinin, dolar yerine Euro üzerinden belirlenmesine karar verildi.Karayolları Genel Müdürlüğü...

Dolardaki hızlı yükseliş, geçiş garantisi verilen köprü ve yolları da etkiledi. Aydın-Denizli ihalesinde Otoyolu’nun garanti geçiş ücretlerinin, dolar yerine Euro üzerinden belirlenmesine karar verildi.
Karayolları Genel Müdürlüğü 11 Mayıs’ta 3. kez Aydın-Denizli Otoyolunun yapım ve işletmesi için ihaleye çıkacak. Çinli şirketlerin projeyi yakından takip ettiği belirtilirken, ihaledeki ödeme şartlarında değişikliğe gidildi. Daha öncesinde Yavuz Sultan Selim, Kuzey Marmara, Osmangazi ve İstanbul-İzmir köprü-otoyolları için dolar üzerinden geçiş garantisi veren Karayolları, dolardaki artış nedeniyle zor duruma düştü.
Habertürk’ün haberine göre, 1915 Çanakkale Köprüsü, Ankara-Niğde otoyolundan sonra Aydın-Denizli projesinde de araç geçiş garantisi ödemeleri Euro üzerinden hesaplanacak. Bu kapsamda izleyen günlerde gündeme gelecek diğer projelerin ihalelerinin de Avro üzerinden yapılması bekleniyor.