Dolar rekoru egale mi edecek

Dolar rekoru egale mi edecek
Dolar / TL kurunda yükseliş trendi dün de devam etti. Sabah saatlerinde 7.02’ye kadar gerileyen dolar daha sonra yukarı yönlü hareketlendi, Merkez Bankası’nın swap kararı sonrasında da 7.098’e kadar tırmandı.Küresel piyasalar...

Dolar / TL kurunda yükseliş trendi dün de devam etti. Sabah saatlerinde 7.02’ye kadar gerileyen dolar daha sonra yukarı yönlü hareketlendi, Merkez Bankası’nın swap kararı sonrasında da 7.098’e kadar tırmandı.
Küresel piyasalar haftaya sert satışlarla başlamasının ardından dün dünya borsalarında daha olumlu bir seyir izlendi. ABD vadeli kontratlarının yüzde 1 civarı artıda işlem gördü, Avrupa borsalarının da tamamında yeşil ekranlar hakimdi. Asya’da ise Japonya, Çin ve Güney Kore borsaları bugün de kapalı. Açık olan Asya borsaları da artılarda kapanış yaptı.
GÖZLER HAZİNE İHALELERİNDE
Hazine tarafından bugün 2 yıl vadeli, sabit kuponlu, 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin ilk ihracı ve 5 yıl vadeli, TÜFE’ye endeksli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili yeniden ihraç gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı önceki gün gerçekleştirdiği tahvil ihalesinde 8 milyar 834 milyon lira borçlanmaya gitmişti.