Dolar ve altın aldı başını gitti!

Dolar ve altın aldı başını gitti!
Koronavirüs salgınıyla küresel bir ekonomik kriz yaşanırken Dolar da Türk lirası karşısında gittikçe değerlenmeye devam ediyor. Durdurulamayan bir yükselişe geçen dolar 6,945 TL'den, Euro ise 7,535 TL'den işlem görüyor.Tarihinin...

Koronavirüs salgınıyla küresel bir ekonomik kriz yaşanırken Dolar da Türk lirası karşısında gittikçe değerlenmeye devam ediyor. Durdurulamayan bir yükselişe geçen dolar 6,945 TL'den, Euro ise 7,535 TL'den işlem görüyor.

Tarihinin en yüksek seviyelerinde işlem gören gram altın ise 384,5 lira, çeyrek altın 633 lira ve Cumhuriyet altını 2.531 liradan günü kapattı.

Dolar/TL 20 ayın en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Önceki gün 6.80 sınırını aşan, günü de 6.8166'da tamamlayan dolar dün de 6,945'ten günü kapattı.

6.95 direnç konum

Uzmanlar, dünya genelinde açıklanan verilerin Covid-19 nedeniyle ekonomilerde hasara işaret ettiğini belirterek, bugün yurt içinde özel sektörün yurt dışı kredi borcu, haftalık para be banka istatistikleri, yurt dışında Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, ABD'de konut başlangıçları ve haftalık işsizlik verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 6,95'in direnç konuma geldiğini ifade eden analistler, 6,80 seviyesinin ise destek olarak izleneceğini dile getirdi.