Dolu perişan etti

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 30, 2020 / 08:47

İstanbul’da Meteoroloji’nin uyarılarından hemen sonra gelen şiddetli sağanak yağış ve ardından başlayan dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kadıköy, Ümraniye, Çekmeköy ve Üsküdar ilçelerinde bazı noktalar kısa sürede beyaza bürünürken, ceviz büyüklüğündeki dolu yağışının araçlara hasar verdiği, çok sayıda kuşun ölümüne yol açtığı görüldü.
İstanbul’da Silivri, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan yağış sonrası birçok yerde su baskınları oluştu. Şiddetli yağış sürerken İstanbul Valiliği ve AKOM’dan peş peşe açıklamalar geldi. Yağışların etkisini devam ettireceği belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.
AKOM’dan yapılan açıklamada ise İstanbul’da en fazla yağışın, metrekareye 27 kilogram ile Güngören, 17 kilogram ile Kağıthane, 16 kilogram ile Göztepe, 15.8 kilogram ile Hadımköy istasyonlarında ölçüldüğü açıklandı.
Şiddetli yağışları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir süre önce sel ve su baskınlarının yaşandığı Esenyurt’ta karşıladı. Esenyurt’taki su baskınlarına yol açan Haramidere’de incelemelerde bulunan İmamoğlu, yıllardır biriken alt yapı sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi.
İstanbul’da en fazla yağışın, metrekareye 27 kilogram ile Güngören, 17 kilogram ile Kağıthane, 16 kilogram ile Göztepe, 15.8 kilogram ile Hadımköy istasyonlarında ölçüldüğünü açıklandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top