Don lastiği, pil, mum ve tarak hepsi yasak

Don lastiği, pil, mum ve tarak hepsi yasak
İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine “Market Tedbirleri” başlığı altında bir genelge gönderdi. Genelgede, tam kapanmada marketlerde satılabilecek ürünlerle ilgili düzenlemeler yer aldı. Ayrıca bu genelgede tam kapanma...

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine “Market Tedbirleri” başlığı altında bir genelge gönderdi. Genelgede, tam kapanmada marketlerde satılabilecek ürünlerle ilgili düzenlemeler yer aldı. Ayrıca bu genelgede tam kapanma döneminde alkollü içecek satışına kısıtlama getirildiği de İçişleri Bakanlığı tarafından ilk kez resmi bir belgede kabul edildi.
HANGİ ÜRÜNLERİN SATIŞI YASAK?
Bakanlık kısıtlamaların “Marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek” amacı taşıdığını ifade etti. Genelgeye göre, marketlerde “zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin” satışına izin verilmeyeceği aktarıldı.
Yeni düzenlemeye göre, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.
Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.
SİGARAYA KISITLAMA YOK
Genelgede açıkça belirtilmeyen bir başka ürün de sigara. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, genelgede sigara satışına yönelik herhangi bir kısıtlama olmadığını söyledi.
PAZAR YERLERİYLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME
İçişleri Bakanlığı’nın akşam saatlerinde yayımladığı ikinci genelgeyle pazar yerleriyle ilgili yeni düzenlemeler getirildi. Pazar yerleri, tam kapanma döneminde kapalı olacak yerler arasında sıralanıyordu. Ancak yeni genelgeyle cumartesi günleri açık olacağı belirtildi.
TEMİZLİK VE GİYİM EŞYALARI SATILAMAYACAK
Genelgede, “Tam kapanmada 8 ve 15 Mayıs tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacak” denildi. Aynı genelgede, temizlik ürünü, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası ve çanta gibi ürünlerin satışına ise izin verilmeyeceği belirtildi.