Donald trump kendi twitter’ını kuruyor

Geçtiğimiz günlerde Başkan Trump’ın seçimlere usulsüzlük karıştığını iddia etmesinin üzerine Trump yanlısı binlerce kişi Kongre Binası’nı bastı; bu baskın yaralanmalarla ve ölümle sonuçlandı. Trump’ın bu kışkırtmalarının üzerine Twitter, “Trump’ın hesabından paylaştığı son mesajları yakından inceledikten ve bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riski taşımasından dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık.” açıklamasında bulundu.
Twitter’ın hesabını askıya almasının üzerine ABD Başkanlık makamının hesabı POTUS’ten tweet atmaya devam eden Trump, “Uzun zamandır Twitter’ın ifade özgürlüğünü yasaklamakta çok ileri gittiğini söylüyordum ve bugün Twitter, beni susturmak için hesabımı bu platformdan kaldırmak için Demokratlar ve radikal solcularla iş birliği yaptı.” açıklamasında bulundu.
Ardından Twitter Trump’ın bu tweetini de silerek, POTUS ve TeamTrump da dahil Trump’ın Twitter’a erişim sağladığı tüm hesapları askıya aldı.
Trump’ın sosyal medya hesaplarının askıya alınması, tartışmaları da beraberinde getirdi ve uzmanlar ikiye ayrıldı. Kimi uzmanlar sosyal medya platformlarının “sınırsız güce” sahip olduğunu ve bunun yarattığı tehlikelere dikkat çekerken, kimileri de sosyal medya platformlarının “aşırı söylemleri ve terör propagandalarını” sınırlaması gerektiğini savundu.
KENDİ SOSYAL MEDYA PLATFORMUNU KURUYOR
Hesaplarının kapatılmasının ardından açıklama yapan Trump, hesaplarının kapatılacağını tahmin ettiğini belirterek, “Çeşitli siteler ile iletişim halindeyiz ve yakın zamanda büyük bir duyurumuz olacak. Aynı zamanda yakın gelecekte kendi platformumuzu kurma ihtimallerini de değerlendiriyoruz. Bizi susturamayacaksınız” notunu düştü.
BU MAO’YU GURURLANDIRIRDI
Sky News’a konuşan Donald Trump Jr. Twitter’ın babasının hesabını kapatmasına ilişkin düşüncelerini paylaştı. Trump Jr. “Düşünün, eğer ABD Başkanı’nı yasaklayabiliyorlarsa, kimi yasaklayamazlar? Kimi yasaklamazlar? Ayetullah’ın orada olduğunu biliyorum. Kamuya açık bir şekilde İsrail devletini kaldırmak istediğini söyledi. Yapabilse onlara nükleer fırlatırmış. Bu yasaklanmadı.” dedi.
Trump Jr. Twitter’ın aldığı kararla ilgili olarak “Bu Başkan Mao’yu gururlandırırdı” dedi.

CANİKLİ TRUMP’IN YANINDA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Twitter hesabından, ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya hesabını süresiz askıya alan Twitter’ı eleştirdi. Trump’un hesabının süresiz askıya alınmasını ‘ABD’ye karşı yapılmış bir darbe’ olarak nitelendiren Canikli, “Bu darbe ile artık demokrasi çağı bitmiş ‘kapitalokrasi’ çağı başlamıştır” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top