Dondurucu soğukta kuyruklardan kuyruk beğen

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 22, 2022 / 13:05

Uygun fiyatlı gıda kuyrukları artık hayatın bir parçası haline geldi. AKP döneminde 2019’da patates,  soğan ve sebze alabilmek için tanzim satış kuyrukları başlamıştı. 2021 yılında ise daha ucuz ekmek, yağ, pirinç gibi gıda ürünleri için Türkiye’de yaşayanlar kuyruğa girmek zorunda kaldı. Afyonkarahisar ve Kütahya’da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 99 liraya satılan 5 litrelik yağ ve pirinç alabilmek için eksi 10 derece dondurucu soğukta uzun kuyruklar oluşturdu.

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ekim ayında sadece atıştırmalık ürünler alıp 1.002 lira ödediği ve fiyatları için ‘Gayet uygun’ dediği Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında 134 lira 90 kuruşa satılan ayçiçek yağı TMO’da 5 litresi 99 liradan satışa sunuldu. Yağın fiyatı marketlerde 180 ila 200 lira arasında.

ÇİFTÇİLER DE KUYRUKTA

Sabahın ilk saatlerinden itibaren kurum önünde ucuz yağ almak için toplanan vatandaşlarla görüşen CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, AKP iktidarına vatandaşı düşürdüğü durumdan dolayı tepki gösterdi. “Kuyrukta ilçelerden gelen vatandaşlar ve çiftçilerimiz vardı” diyen Görgöz, “Allah bu millete sabır versin. Bir an önce sandık gelsin de, kurtulalım bu haramilerin saltanatından” ifadelerini kullandı.

Ucuz yağ ve pirinç kuyruklarına ilişkin açıklama yapan CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Halkımızı kış gününde soğuğa, açlığa mahkum edenler, yoksulun sofrasından çaldıklarıyla saraylarında bir eli yağda bir eli balda yaşıyorlar. Bunun hesabını verecekler” dedi.

TMO önünde oluşan yağ kuyruğuna tepki gösteren Mehmet Emre isimli yurttaş, “Kuyrukları eleştirenler, görün memleketin halini. 20 sene sonra memleketi getirdiğiniz nokta bu. Bu millete reva gördüğünüz kepazeliğin bedelini elbette ödetecektir bu halk” dedi.

“AKP DEMEK YOKSULLUK DEMEK”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Afyonkarahisar ve Kütahya’da TMO önünde ucuz yağ kuyruğunda bulunan vatandaşların fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak şu notu düştü:

“Kütahyalılar dondurucu soğukta ucuz yağ kuyruğu bekledi. AKP dönemi yağ, ekmek, patates, soğan ve akaryakıt kuyruklarıyla hatırlanacak. Burası da Afyon. Ucuz yağ kuyruğu. AKP zam demek, yoksulluk demek, yokluk demek.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top