Dönüş yolundaki Suriyelileri muhalefetten kaçırdılar

Dönüş yolundaki Suriyelileri muhalefetten kaçırdılar
İstanbul’da, Esenyurt Belediyesi’nin, “Gönüllü Geri Dönüş” projesi kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla dün ülkelerine uğurlanması planlanan Suriyelilerin, program öncesinde evlerinden...

İstanbul’da, Esenyurt Belediyesi’nin, “Gönüllü Geri Dönüş” projesi kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla dün ülkelerine uğurlanması planlanan Suriyelilerin, program öncesinde evlerinden alınarak İstanbul İl Göç İdaresi’ne götürüldüğü ortaya çıktı.

Konu hakkında bilgi veren Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal, Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı programda 36 Suriyelinin ülkelerine dönmesini sağlamayı planladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

“Sabah saat 07:00 gibi, Suriyeli vatandaşlarımızın İlçe Göç İdaresi ve Emniyet mensupları ile birlikte adreslerinden alınarak İlçe Göç İdaresi’ne götürülmesi ve oradan da ülkelerine Emniyet ya da İlçe Göç İdaresi’nin göndereceğinin bilgisi personelimize verilmiştir. Neden böyle bir karar alındı, açıkçası buna da anlam veremiyoruz. Bunun bir tek sebebi olacağını düşünüyoruz. Günü daha önceden belirlenmesine rağmen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun onların uğurlamasına katılacağı bilgisi olduktan sonra olduğunu düşünüyoruz. Başka da bir anlam yüklemek istemiyorum.”

Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili olarak, "Biz belediye başkanımızın öncülüğünde Suriyeli kardeşlerimizi onların iradeleriyle Suriye'ye gönderecektik. Engel oldular. Ne derseniz deyin en geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye davulla zurnayla göndereceğiz." dedi.