Dönüşüm: Depodan müzik fabrikasına

Dönüşüm: Depodan müzik fabrikasına
ABD'nin New York kentindeki Brooklyn semtinde yer alan bir deponun ilk katında kurulan Death By Audio, ilk olarak sanatçılar için bir çalışma ve kayıt yapma alanıydı. Bölgedeki underground müzik sahnesinin merkezlerinden biri haline...

ABD'nin New York kentindeki Brooklyn semtinde yer alan bir deponun ilk katında kurulan Death By Audio, ilk olarak sanatçılar için bir çalışma ve kayıt yapma alanıydı. Bölgedeki underground müzik sahnesinin merkezlerinden biri haline gelen Death by Audio 2007 yılında Jason Amos ve Matt Conboy tarafından kurulmuştu.

2007 yılının baharından itibaren hem müzik hem de sanat etkinliklerine sahne olan Death by Audio'da performans gösteren sanatçılara özel olarak bir kayıt şirketi de kuruldu: Death By Audio Records. Sisters, Coin Under Tongue, Rejoicer, Grooms'un albümleri kaydedildi. 2008 yılında kar amacı gütmeyen bir vakfa dönüşen Death by Audio isimli kolektif hareket, bir dizi canlı performansın kayıtlarına imza attı.

Sıradan bir depo alanından çok daha fazlası olan Death By Audio’nun son günlerini anlatan Goodnight Brooklyn belgeseli RedBull internet sitesinden Türkçe altyazılı olarak yayınlandı.