Dördüncülük Tesellisi!

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 9, 2021 / 12:47

Trabzonspor- Antalyaspor maçı iki takım teknik adam için de kısa süreli geçmişte izleri olan bir müsabakaydı. Abdullah Avcı, Antalyaspor teknik direktörlüğünü kabul etmeyerek yoldan dönüp Trabzonspor’a imza atarken, Akdeniz ekibi, bordo mavililere üç kez imza atıp başarılı olamayan Ersun Yanal ile anlaştı.

Trabzonspor dördüncülüğü, Antalyaspor da ligde kalmayı matematiksel olarak garantileyip son iki haftaya rahat girmeyi amaçladı. Bir tarafta son 5 maçta yedi puan toplayan Trabzonspor diğer yanda 5 maçta bir puan alan Antalyaspor. Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı sahaya transfer pazarına çıkarabileceği oyunculara şans veren bir kadroyla çıktı. Son haftalarda kısa süreli forma şansı bulan Abdulkadir Ömür ilk 11’de sahaya çıkanlardandı. Serkan Asan ve Hüseyin Türkmen’e de şans verdi Avcı. Abdulkadir Ömür bir saat oyunda kaldı. Gölünü atıp moral buldu. Bitmediğini gösterdi.
İlk yarıda iki takım da açık futbolu tercih etti. İlk ciddi gol pozisyonuna konuk takım Gökdeniz ile girse de golü bulan taraf Trabzonspor oldu. Nwakaeme’nin ceza alanı üzerinden adrese teslim şutu bordo mavilileri 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Trabzonspor klasik oyun anlayışına geçti, kontrollü oyunla rakibin zaaflarından yararlanarak ikinci golü bulma gayreti. Kırmızı beyazlılar beraberlik golü arayışı içinde Trabzonspor kalesinde daha çok görünse de bordo mavili takımın ofansı azıcık dikkatli olsa ilk yarıda ikinci golü rahat bulurdu. İlk yarı Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Trabzonspor golle başladı. Abdulkadir Ömür attığı golle bitmediğini gösterdi. Trabzonspor iki farklı galibiyete ulaşmasına rağmen rakibin gazını düşüremedi. Futbol oynamakta kararlı olan konuk takım farkı bire indirince Trabzonspor kalesinde daha fazla görünmeye başladı. Bunun karşılığında bordo mavililer savunmasından çabuk çıktığı anlarda pozisyonlar buldu. Böylece heyecan son düdüğe kadar sürdü. 
Maç sonu Trabzonspor istediği üç puanı alıp moral buldu. Lig dördüncülüğünü garantiledi.

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top