Dört ilde sınav yapılmayacak

Dört ilde sınav yapılmayacak
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesinde bulunan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile bu illere bağlı ilçelerde, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Yükseköğretim...

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesinde bulunan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile bu illere bağlı ilçelerde, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL/1), Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/1) ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın (TUS/1) yapılmayacağını, adayların farklı illerden sınav merkezini seçmesi gerekeceğini açıkladı.

4 ildeki sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan adaylar, MSÜ sınavı için 1-6 Mart tarihleri arasında, YÖKDİL/1 sınavı için 2-6 Mart tarihleri arasında, YDS/1 sınavı için 8-9 Mart tarihleri arasında, TUS/1 sınavı için 1-8 Mart tarihleri arasında geç başvuru yapabilecek.

SINAV MERKEZLERİ DEĞİŞECEK
Bu illerde sınavların yapılamaması nedeniyle, daha önce bu illeri sınav merkezi olarak seçen adaylar, sınav merkezlerini değiştirmek zorunda. Adaylar, Türkiye’deki diğer merkezlerden istedikleri sınav merkezini seçebilecek.

Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden (

">